Succes in organisaties

Als organisatie of als team wil je graag je doelen bereiken en een belangrijke speler blijven in de markt. Een organisatie of een team kun je zien als een community. Een groep mensen met gemeenschappelijke kenmerken en een gemeenschappelijk doel. Hoe moeilijk is het om deze community te leiden en samen tot groot succes te komen in een tijd van een constant veranderende markt.

Hoewel het geen makkelijke taak is, is het zeker mogelijk. Belangrijk om samen te bepalen zijn:

  • Wat is de identiteit van de organisatie?
  • Wat willen we als organisatie?
  • Wat kunnen we als organisatie?
  • Hoe willen we dit gaan realiseren?

Hiervoor zijn ten allen tijde veiligheid, vertrouwen, autonomie en vakmanschap belangrijke factoren. Dit is geen proces van gedragsverandering en mensen trainen. Het is een proces van duidelijke doelen stellen, samenwerken en faciliteren om het beste in elkaar naar boven te halen.

Kunnen medewerkers zich altijd vinden in de nieuwe identiteit en de nieuwe werkwijze? Niet altijd, maar door een stevige identiteit neer te zetten trek je als organisatie vervolgens wel weer nieuwe medewerkers aan die precies bij je organisatie of je team passen. Verloop is er altijd en het is ook belangrijk om altijd aan het werk te blijven om de identiteit van je organisatie of team levend te houden.

Wil jij aan het werk met je organisatie of je team om meer plezier te hebben en tegelijkertijd grotere successen te boeken?

Neem dan gerust contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek.